Kodlama Nedir?

By Enver Hemen - Eylül 23, 2017


Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Kodlama yani Programlama nedir güzel bir animasyon buldum ve sizler ile paylaşmak istedim;



Yani Programlama (Kodlama) diğer adı ile yazılım, bilgisayarın donanımın nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemler dizilişidir. Yazılım bir Programlama dilinde yapılır. Programlama dili ise Yazılımcının yöneldiği dillere göre değişir. Bu programlama dili Java, C, C++, C#, PHP, ASP.net yüksek seviyede diller olabileceği gibi assembly ve bazı durumlarda makine dili de olabilir. 


Yazılan kaynak kodu genellikle bir derleyici ve bağlayıcı yardımıyla belirli bir sistemde çalıştırılabilir hale getirilir. Ayrıca kaynak kodu, bir yorumlayıcı yardımıyla derlemeye gerek duymadan satır satır çalıştırılabilir. Derleyici, yazılan programları okuyup içersinde mantıksal veya yazınsal hatalar olup olmadığını bulan, bulduğu hataları kullanıcıya göstererek programın düzeltilmesine yardım eden, hata yoksa programı çalıştırıp sonucu gösteren, ayrıca çeşidine göre pek çok başka özelliği barındırabilen (bir değişkenin üzerine mouse ile gelindiğinde değişkenin özelliklerini gösterme, fonksiyonun üzerine gelindiğinde kod içerisinde fonksiyonu bulup yazıldığı satıra gidebilme, kodların daha kolay okunabilmesi için etiketler yardımıyla kodları toparlayacak bölgeler oluşturabilme...) birer platformdur. 

  • Paylaş:

Bunları da beğenebilirsin

0 yorum